תקנים וסטנדרטים לכספות

 
אם אתם מעוניינים לקנות כספת כדאי מאוד שתתעניינו בתקנים שלהן כי הם יעזרו לכם להבין מה אתם קונים טוב יותר. כמובן שתקבלו הסברים במקום שישווק את הכספות אך כדאי שתגיעו מוכנים. במאמר זה תקבלו מושג מהם אותם סטנדרטים ותקנים ומה כל אחד מהם אומר.
 

גם לכספת יש תקנים

 
לכל מוצר יש תקן אך כשמדובר בכספת התקן הופך להיות משמעותי יוצר. התקן נועד להבדיל בין כל כספת וכספת ולהסביר עד כמה היא עמידה כנגד פריצות וכך יש למעשה סיווג רשמי ביניהם. התקן המוכר הוא האירופאי והאמריקאי והם משומשים בכל העולם. 

יש הבדלים משמעותיים בסוגי התקנים לכספת אך מלבד זאת יש הבדלים אחרים שבהם צריך להתחשב, אם כי זהו אחד הגורמים החשובים ביותר. התקנים מגיעים בתבנית של אותיות ומספרים כנהוג לתקן, כאשר מכון התקנים הישראלי משתמש בתקן האירופאי והאמריקאי כמו מרבית העולם.
 

אלו תקנים קיימים ומה הם מסמלים

 

  • TL -15 מציין את המילה TOOLS כאשר TL מציין כלים כבדים. 15 מציין את הזמן בדקות שלוקח לפרוץ אותה וכך למעשה אפשר להניח עד כמה חזקה היא. למעשה, תקן זה קובע כי הכספת עמידה בפני פריצה על ידי כלים כבדין במשך 15 דקות שלמות וזה נותן ללקוח מושג האם היא מתאימה לו או לא.

  • TL- 15X6 הוא תקן שקובע כי הכספת עמידה בפני פריצות על ידי כלים עבדים במשך 15 דקות בכל 6 הפאות שלה, למעלה למטה ימינה ושמאלה כולל גב הכספת. תקן זה מחמיר יותר ומדובר על כספת חזקה יותר.

  •  TRTL 30 הוא תקן שקובע שימוש בברנר, מבער כאשר TR הוא זה שמייצג אותו. תקן זה קובע כי הכספת עמידה בפני פריצה על ידי כלים כבדים וניסיון חיתוך על ידי שימוש במבער למשך 30 דקות כשהכוונה היא לחזית הכספת, היכן שמותקנים מנגנוני הנעילה. כספת זו חזקה יותר והעלות שלה יקרה יותר.

  • TRXTL 60 X 6 היא כספת חזקה יותר כאשר X מייצג פיצוץ, כלומר EXPLOSION. כספת זו עמידה הרבה יותר והיא כוללת עמידות לפריצה במשך 60 דקות עם כלים כבדים, ברנר מהחזית במיקום המנעולים וחומר נפץ עד 230 גרם בכל אחת מהפאות שלה. כמו שניתן להבין זו כספת עמידה במיוחד שקשה מאוד לפתוח אותה.
 
 

כספות חסינות אש

 
 
 
יש כספות שחסינות גם נגד אש. למה בכלל צריך את זה? יכול להיות שבתנאי מעבדה נוחים יותר ינסו לשרוף אותה כדי לפתוח אותה או כדי להשמיד את מה שיש בפנים בעזרת הטמפרטורה הגבוהה. 

יש מקרים שבהם ההגנה צריכה להיות גם מפני שריפה שיכולה לפרוץ במקום שבו הכספת נמצאת הרי אם לא כך יהיה, אחרי שריפה גדולה שתשתולל במקום מה שנמצא בה יכול להיעלם עם הלבות. התקן לכך הוא UL350F כאשר תקן זה קובע כי במשך שעה לכל הפחות החום של האש לא יצליח לפרוץ אל חלל הכספת וזאת בתנאי טמפרטורה של 1010 מעלות מחוצה לה.
 
 
 

מהו קוד התקן?

 
 
 
קוד התקן הבין לאומי נמדד לפי מעלות פרנהייט ולכן התקן נקרא 350 ובהקבלה למעלות צלזיוס מדובר על 176 מעלות. כספות חסינות לאש מחויבות להיות עם רישיונות תקן ועם תעודות המעידות על סוג התקן, כאשר הוא חייב להיות בתוך כלל הכספת עם הסימול המלא. כספת חסינה אש למדיה מגנטית תיקרא UL72F והיא אמורה להגן על דיסקים או מדיה כלשהי.

יש עוד תקנים רבים אך אלו הם הסימנים החשובים ביותר. אנו במרכז הארצי לכספות עומדים לשירותכם להסברים מעמיקים יותר ולכל שאלה נוספת!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 


יהוד-מונסון, יהוד I משרד: 1800-322321 I פקס: 6320555 - 03